Ako ste u žurbi i nemate mnogo vremena, a hteli biste nešto slatko uz toplu šolju čaja onda će vam se jogurt kolač sigurno svideti. Ovo slatko testo sa voćem još odavnina prave srpske domaćice, tako da se njegovog mirisa i ukusa sigurno dobro sećate. U ove hladnije dane dobro će doći koje parče tek izvađenog kolača iz rerne, a pritom u kuhinji nećete imati mnogo posla jer su vam pored osnovnih sastojaka za dobro testo, potrebni još i jogurt i neko bobičasto voće, poput malina ili kupina.Fantastičnog je ukusa, a osim što je jednostavanan, možete ga praviti i kao mafine.
Sastav:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 g jogurta
- 100 ml biljnog ulja
- 200 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200-300 g bobičastog voća
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, jogurtom i uljem, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i ekstrakt vanile. Sve dobro izmešajte, pa izlijte smesu u okruglu posudu za pečenje i dodajte bilo koje smrznuto voće. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 C°.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus