Znamo da je pita sa jabukama pravi jesenji kolač, ali kada napolju zahladi volimo da jedemo sve poslastice sa jabukama. Zato pripremite ovaj jednostavan recept za mafine od prhkog testa sa komadićima jabuka. Sitni zalogaji koji će vas oduševiti, a mogu i za slavu da se služe. 

Možda ste veći ljubitelj maka ili bundeve, pa saznajte kako da napravite pitu sa te 2 namirnice. 

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 35 g šećera
  • 15 g putera
  • 1/2 limunovog soka

Za testo:

  • 150 g brašna 
  • 50 g šećera u prahu
  • 55 g putera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 žumance

Priprema:

Jabuke isecite na kockice, pa stavite u šerpu. Dodajte šećer, limunov sok i puter. Kuvajte na niskoj temperaturi nekih 10-12 minuta. Pomešajte prosejano prašno, šećer u prahu i prašak za pecivo. Zatim dodajte puter i rukama sjedinite, da dobijete mrvičasto testo. Zatim dodajte i žumance. Dobro sjedinite. Kalup za mafine premažite puterom. Sipajte kašiku testa, čašom pritisnite, pa stavite fil od jabuka. Preko stavite još malo testa, ali sada ostavite tako mrvičasto. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta.