Dan će vam sigurno lepše početi uz domaće uštipke sa suvim grožđem i jabukama, za čiji pripremu vam treba samo 1 jaje. Odlično se slažu uz šolju mleka ili čaja, a da vam ne bi upili previše ulja dodajte malo sode bikarbone u testo.
Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 jaje
- 30 g šećera
- 3 kašike ulja
- 80 ml mleka
- 150 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- 40 g suvog grožđa
- rendana kora limuna
Priprema:
Jabuku oljuštite i očistite od koštica, pa je naseckajte na sitnije kocke. Jedno celo jaje pomešajte sa šećerom i dobro umutite ručnom mutilicom. Dodajte tri kašike ulja, sjedinite i ulijte mleko. Prosejte brašno i lagano dodajte u smesu zajedno sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo. Ubacite suvo grožđe i jabuku i dobro izmešajte. Dodajte sitno narendanu koru limuna. Kašikom zahvatite manje lopte i spuštajte u dobro zagrejano ulje. Pecite sa obe strane da dobiju rumenu koru. Pre posluženja po želji ih pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus