Dan će vam sigurno lepše početi uz domaće uštipke sa suvim grožđem i jabukama, za čiji pripremu vam treba samo 1 jaje. Odlično se slažu uz šolju mleka ili čaja, a da vam ne bi upili previše ulja dodajte malo sode bikarbone u testo. 

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 3 kašike ulja
  • 80 ml mleka
  • 150 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 40 g suvog grožđa
  • rendana kora limuna

Priprema:

Jabuku oljuštite i očistite od koštica, pa je naseckajte na sitnije kocke. Jedno celo jaje pomešajte sa šećerom i dobro umutite ručnom mutilicom. Dodajte tri kašike ulja, sjedinite i ulijte mleko. Prosejte brašno i lagano dodajte u smesu zajedno sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo. Ubacite suvo grožđe i jabuku i dobro izmešajte. Dodajte sitno narendanu koru limuna. Kašikom zahvatite manje lopte i spuštajte u dobro zagrejano ulje. Pecite sa obe strane da dobiju rumenu koru. Pre posluženja po želji ih pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa