Da li postoji osoba koja može da odoli princes krofnama? Ta predivna hrskava kora od kuvanog testa punjena ukusnim poslastičarskim filom od vanile, a na kraju ceo kolač posut šećerom u prahu.Svaki zalogaj je čista magija, a ako ste ljubitelj ovog penastog slatkog testa, kod kuće napravite malo drugačiju verziju na lakši način. Mi vam predlažemo da čuvenu francusku poslasticu osvežite malinama, a da fil umesto kuvanja pripremite na lakši način tako što ćete koristiti slatku pavlaku. Uživajte!

  • Sastojci:
  • Za testo: 
  • 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje mleka
  • 8 kašika neslanog putera
  • 1 kašičica šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 šolja brašna
  • 4 jajeta
  • Za fil: 
  • 2 šolje slatke pavlake 
  • 4 kašike šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 28 malina
  • šećera u prahu

Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. U šerpi pomešajte vodu, mleko, puter, šećer i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pokvasite prst vodom, pa nežno svaku lopticu tapkajte da poravnate. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 10 minuta, a onda smanjite temepraturu na 170°C i pecite još 20 minuta. Prebacite testo na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom. Prerežite loptice od testa i napunite filom, pa stavite malinu i poklopite. Pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE