Poznato je da se keks torte lako i jednostavno prave. Bez uključivanja rerne i kuvanja komplikovanih filova imaćete raskošnu poslasticu za tili čas. 

U nastavku je jedna takva torta sa najnežnijim belim filom i keksom, a u sredini su čokoladni roleri. Ne zna se da li je lepša ili ukusnija.

Sastojci:

Za fil:

  • 400 g maskarponea
  • 200 g šećera u prahu
  • 600 g slatke pavlake
  • 1 kašičica srome vanile
  • 200 g čokoladnih rolera
  • 250 g čokoladnog keksa

Za glazuru:

  • 160 g crne čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

U četvrtast kalup sa obručem koji se skida poređajte čokoladni keks na dno. Maskarpone sir umutite sa šećerom u prahu i aromom vanile. Sipajte slatku pavlaku pa sve dobro umutite. Pola fila sipajte preko keksa. Poravnajte. Poređajte čokoladne rolere pa stavite drugu polovinu fila. ponovo poravnajte i poređajte ostatak keksa. Stavite u frižider na 2h. Nakon toga skinite obruč i isecite tortu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE