Čizkejk je poslastica za sve prilike koju svi obožavaju. Ali, da li ste probali čizkejk mafine? Ukoliko još niste ne propustite ovaj fenomenalan recept za neodoljivu poslasticu.
Navedene namirnice su za kolicinu od 12 mafina.
Sastojci:
- 160 g mlevenog keksa
- 60 g otopljenog margarina
- 2 kašičice šećerau prahu
- 2 kašičice mleka
Za fil:
- 200 g neutralnog sira
- 200 g kisele pavlake
- 100g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 kašičica soka od limuna
- narendana kora od pola limuna
- vanilin šećer
- 2 kašike brašna
- Za dekoraciju možete koristiti džem po želji, slatku pavlaku ili šlag i voće po želji.
Priprema:
Pleh za mafine obložiti papirnim korpicama. Pomešajte mleveni keks, otopljen puter, mleko i šećer u prahu. Tu smesu stavite na dno korpice pa malo utapkajte. Mikserom umutite sir, kiselu pavlaku i šećer u prahu. Kada umutite dodajte jaje, sok od limuna, koricu limuna, vanilin šećer i brašno. Sve dobro umutite. Smesu stavljati na mafine preko keksa i peći u rerni na 160 stepeni 15 minuta. Kada se ohlade izvaditi iz papirnih korpica. Ukrasiti džemom ili umućenim šlagom i voćem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Brzi recepti i saveti
Brzi recepti i saveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus