Tikvice su trenutno jeftine, a uvek dobar predlog za obrok. Zato napravite palačinke od ovog povrća koje su neverovatno ukusne. Još kada dodate belo meso u pavlaci i senfu kao i rendani sir dobijate najbolji obrok sa tikvicama koji ste probali.
Tikvice su zanimljivo povrće - nisu mnogo bogate vitaminima, ali su zato bogate mineralima, pogotovo kalijumom, dijetetskim vlaknima, fosforom i kalcijumom. Pored toga, tikvice sadrže i vitamin C u velikim količinama, kao i vitamine B grupe. Sadrže 95% vode i malo šećera, pa su odličan izbor i za dijabetičare.
Ovo povrće ima širok spektar pripreme - koriste se sirove, pečene, kuvane i pržene...
Sastojci:
- 1 tikvica srednje velicine
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- so i biber
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 čena belog luka (po želji)
Za fil:
- 200 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica senfa
- tvrdi sir po ukusu
Priprema:
Izrendajte tikvice i posolite, pa ostavite da odstoje pola sata. Na masti propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte meso na kockice. Začinite, pa dinstajte dok meso ne bude gotovo. Kada se meso dobro ispržilo, dodajte pavlaku i senf. Promešajte.
Procedite tikvice, dodajte jaja, brašno začine, pavlaku i seckani beli luk. U tiganju za palačinke zagrejte mast, pa sipajte pola smese. Rasporedite po celom tiganju. Okrenite palačinku sa tikvicama da ispržite sa obe strane. Premažite pavlakom, sipajte meso preko kao i rendani sir. Preklopite i stavite na tanjir. Isto uradite i sa drugim delom smese.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: brzireceptiisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus