Bakin kolač po dobrom starom i proverenom receptu. Samo smućkate sve sastojke i ispečete u aparatu za bakin kolač. Mere su manje, pa ukoliko želite više kolačića povećajte sve sastojke. Sveže napravljeni mogu da stoje u metalnoj kutiji i do 5 dana. Zato, zasucite rukave, obucite kecelje i na posao.
1 način sa maslacem
Sastojci:
- 2 cela jaja
- 130 g brašna
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
2 način bez maslaca
Sastojci:
- 2 cela jaja
- 130 g brašna
- 50 g šećera
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja pa ponovo umutiti (za drugi način samo izbacite maslac). Dodati brašno sa praškom za pecivo, kao i koricu limuna. Sve dobro izjednačiti. Po punu kašiku vaditi i ređati u aparat za galete i peći da porumeni.
Filovati po želji ili ih jesti same.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus