Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

VAZDUŠASTE I MEKANE KIFLICE - 1 NEOČEKIVANI SASTOJAK PRAVI OGROMNU RAZLIKU: Pune se krem sirom, a poješćete ih začas!

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Neodoljivo mekano testo. Isprobajte ove slane kiflice.

Izvor: Cooking

Isprobajte recept za jako ukusne slane kiflice punjene krem sirom, čija priprema nije komplikovana. Testo je toliko mekano da ih ne morate puniti, mogu se jesti i prazne. Lepo izgledaju pa su odlične i da ih poslužite kada vam dođu gosti.

Sastojci:

  • 600-650 g brašna (mekog)
  • so
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml tople vode
  • 75 ml ulja
  • 1 jaje
  • 2 kašike kisele pavlake

Možda će vas zanimati

 za premazivanje testa:

  • 1 jaje
  • so
  • 1 kašika kisele pavlake

i jos:

  • 250 g krem sira
  • susam

Priprema:

Razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite ga na toplom desetak minuta da nadođe. U aktiviran kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Rukama umesite glatko testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.

Podelite ga na 4 loptice (jufke) i ostavite ih da odmore desetak minuta. Jufke istanjite u pravougaonike. Jedan deo testa isecite na trakice debljine oko 1 cm. Duž ivice, koja nije isečena, namažite krem sir, pa testo urolajte u štapić.

Pleh obložite papirom za pečenje (ili premažite sa uljem) pa preko stavite štapiće. Premažite testo sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom i pospite sa susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta).

Izvor: Cooking.rs

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti