Tanke kakao korice, kremasti mlečni krem i puno čokolade. Ova torta presekom izgleda kao čokoladica Kinder pingvin. Ukoliko volite da isprobavate recepte koje svoju verziju imaju u prodavnicama probajte i Kinder milk šnite kolač ili Kinder bueno rolat.

Sastojci:

Korica:

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 100ml ulja
  • 80ml mleka
  • 80g brašna
  • 20g kakao praha

Fil:

  • 400ml slatke pavlake
  • 1 puding od vanile 
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 300g milerama
  • 2 kesice kremfixa

Čokoladni sloj:

  • 100g crne čokolade
  • 30g putera
  • 60g milerama

Ganaš:

  • 150g crne čokolade
  • 100ml slatke pavlake

Priprema:

Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno i kakao, dodati u smesu i polako umešati. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i peći 20ak minuta na 180 stepeni.
Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
Za krem u šerpu staviti slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro mešati i kuvati dok ne provri i dok se ne zgusne. Puding prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi u potpunosti.
Ohlađen puding umutiti mikserom, dodati mileram i mutiti da se sjedini. Na kraju umutiti i kremfix.
Koru prerezati na dva dela, jednu koru staviti na stalak, oko nje prsten i po kori rasporediti polovinu fila.
Za čoko sloj istopiti čokoladu i puter, umešati mileram i polako rasporediti preko fila. Na njega staviti drugu polovinu fila, drugu koru i odložiti u frižider na 1h.
Na kraju skinuti prsten i napraviti ganaš. Istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i celu tortu umazati ganašom. Gotovu tortu odložiti opet u frižider, najmanje 3h.

Izvor: Slatka domaćica