Nakon jake hrane koju smo jeli tokom praznika, vreme je da se pojede nešto na kašiku. Ova čorba puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.
Sastojci:
- manja glavica crnog luka
- trećina pruta praziluka
- 2 manje šargarepe
- peršunov koren
- paškanat
- komadić celera
- 2 bataka pileća
- 2-3 kašike kisele pavlake
- začini po ukusu
Priprema:
Propržite sitno iseckan praziluk, crni luk, šargarepu, peršunov koren, paškanat i celer. Začinite i dodajte 2 bataka, pa nalijte vodom tri prsta iznad povrća. Kada meso omekša, izvadite ga i iscepkajte na trakice. Povrće u vodi izblendajte štapnim mikserom, vratite meso i umešajte dve-tri kašike kisele pavlake. Sklonite sa ringle i pospite peršunom.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus