Kada je večera ili ručak u pitanju testenine su uvek dobar izbor. Pogotovo ako je baka Jela podelila recept to znači da je mnogo ukusno. Napravite ih ovako zapečene sa lukom i paprikom i garantovano ćete se oduševiti.
Sastojci:
- 300 g taljatela
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- sir
Priprema:
Testeninu skuvajte, a luk isecite sitno, kao i papriku, pa propržite na ulju. Posolite i pobiberite. Jaja umutite, dodajte pavlaku, prašak za pecivo i jogurt, pa sjedinite. Pola smese sipajte u proceđenu testeninu, pa promešajte. Sipajte u podmazan pleh i rasporedite, pa sipajte ostatak smese. Preko rasporedite luk i papriku, kao i iseckani peršun. Pospite rendanim sirom i pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus