Gibanica je vrsta srpske slojevite pite, obično nadevene belim kravljim sirom sa uljem i jajima, ili ređe, umesto sira, sa mesom, krompirom ili spanaćem. Od pita se razlikuju po nešto debljim korama. Slojevi kora i nadeva se mogu ređati ravno, ili češće kao zgužvane kore natopljene nadevom sa ravnom korom na dnu i vrhu (ova varijanta se zove gužvara). Postoji još brži način da pripremite gibanicu i to u tiganju. Priprema se jednostavno, a fil je toliko sočan da joj nećete odoleti. Evo kako da je napravite.

  • Sastojci:
  • pakovanje gotovih kora
  • 200 g feta sira
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • malo praška za peciva
  • ulje

Priprema:

U činiji izdrobiti sir, dodati jaja, jogurt, malo ulja, prašak za pecivo. Jednu koru premazati nadevom, presaviti na pola, pa opet premazati i saviti u širu rolnicu. Pržiti u ulju da porumeni i vaditi na papirni ubrus. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE