Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROFI KUVAR OTKRIVA KAKO DA NAPRAVITE NAJSAVRŠENIJU DŽIGERICU: Ukusan i neobičan sos čini meso mekanim i sočnim (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Svi ljubitelji pileće džigerice će se oduševiti ovim receptom, a svideće se i onima koji ne vole ovo meso.

 Pileća džigerica u sosu od nara Izvor: Printscreen/YT/ Marc Abed

Pileća džigerica ima jak ukus i ne voli svako da je jede. Libanci prave džigericu u sosu od nara kako bi malo ublažili jačinu i zaista je ukusno. Profesionalni kuvar Mark Abed podelio je na svom YouTube kanalu video kako da lako i brzo napravite fantastično jelo koje će se svima dopasti i to od svega par sastojaka. 

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 200 g pileće džigerice 
  • 2 kašike slanog putera 
  • 1/2 čena belog luka 
  • 4 kašike melase od nara (može i sok)
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 1 kašika svežeg nara 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Iseckajte džigericu, pa je prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta. Procedite i osušite meso ubrusom. Maslinovo ulje zagrejte i onda ubacite meso, posolite i ispržite (ali ne skroz). Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i seckani beli luk, a posle minut, dva vratite meso i dodajte melasu od nara i limunov sok. Promešajte da se sve lepo sjedini i da se meso skroz isprži. Ukrasite narom i pinjolama koje ste prethodno propržili. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti