Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLIČNO KAO NAŠI ĆEVAPI, SAMO PIKANTNIJE: Evo kako da napravite turski kebab bolje nego u restoranu brze hrane

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kebab stavite u lepinju i dodajte soseve ili sastojke po želji i napravite odličnu večeru.

Kebab Izvor: Printscreen/YT/ Aqsa's Cuisine

Ovo je odličan predlog za večeru. Brzo i lako napravite kebab od mlevenog mesa. Podseća na naše ćevape, samo ovako pripremljenom mesu začini daju pikantniji ukus. Stavite kebab u indijsku lepinju naan, ili u neku običnu domaću lepinju. Dodajte i neki sos kao što je gvakamole ili caciki salatu. A možete kao dodatak da stavite seckani paradajz i krastavac. 

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 srednja crvena paprika 
  • 5-6 čenova belog luka 
  • 1 crni luk 
  • 1/2 vezice peršuna 
  • 1 kašika nara u prahu
  • 1/2 kašike korijandera u prahu
  • 1 kašika kumina u prahu 
  • 2 kašičice čilija 
  • 1 kašičica mlevene paprike u prahu 

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Sve sastojke stavite u blender. Samo papriku, luk i peršun prethodno malo iseckajte. Pored začina sa spiska dodajte so i biber. Sve dobro sjedinite. Nakvasite ruke, pa uzmite komad mesa. Rasporedite ga po metalnoj spljoštenoj sablji. Umesto nje možete da koristite i metalni lenjir, samo ga prvo dezinfikujte. Pritisnite na vrhovima, a zatim ponovo ruku stavite u vodu i prstima pristisnite meso da napravite oblike. Pržite na malo ulja. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti