Turska kuhinja se može pohvaliti bogatom gastronomskom ponudom, što slanih, što slatkih specijaliteta. U nastavku pogledajte kako se pravi slatka pita sa jogurtom bez brašna. Priprema je veoma jednostavna, pita meka kao pena, a ukus očaravajući. Ukoliko do sad niste probali obavezno isprobajte.

  • Sastojci:
  • 400 ml jogurta
  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 75 g kukuruznog skroba
  • prstohvat soli
  • korica limunapo ukusu

Priprema:

Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne. Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom i jogurtom. Po želji se može dodati limunova kora. Pita će biti još boljeg ukusa. Lagano u smesu od žumanaca umešajte umućen sneg od belanaca. Obložite dno i stranice kalupa pek papirom. Da bi se papir bolje održao, možete podmazati stranice i dno uljem. Sipajte testo u kalup. Pecite 40-50 minuta na 170°C . Pustite da se gotov kolač ohladi u kalupu. Zatim izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE