Ledene kocke su jedan od najlepših starinskih kolača koji se pravi od čokoladne kore, preko ide beli fil, a onda i glazura.Isprobajte i recept za mediteranske skroz čokoladne ledene kocke kakve Grci prave, a koje ćete u slast pojesti. Recept je toliko jednostavan da ne postoji šansa da ne uspe, a ljubitelji slatkiša će definitivno biti oduševljeni. Podloga je keks, a fil za ovaj kolač se razlikuje od originalnog. Lakše se pravi i ne mora da se kuva, a dosta podseća na onaj koji se koristi za čizkejk.
- Sastojci:
- 250 g mlevenog kakao keksa
- 100 g putera
- 400 g čokolade
- 200 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
U mleveni keks dodajte istopljeni puter, pa sjedinite smesu. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i lepo utisnite. Ostavite u frižideru dok napravite fil. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte u krem sir i mutite dok ne dobijete penastu teksturu. Sipajte preko keksa i stavite u frižider na pola sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne. Ako želite ukrasite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus