Na moru najviše volimo da jedemo grčki giros. Ako ste i vi ljubitelj ovog specijaliteta, predlažemo kako da ga napravite kod kuće bez puno muke. Meso za giros se priprema brzo i lako, a ako želite da što više liči na originalni predlažemo da sami napravite i pita hleb, kao i caciki. Ostale sastojke možete da služite po želji. 

  • Sastojci:
  • 1 kašika semena korijandera
  • 1 čen belog luka
  • 1 limun 
  • 1 kašika slatke paprike 
  • 2 prstohvata tucane paprike 
  • 1 kašika suvog timijana 
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 600 g pilećeg filea 
  • Još: 
  • caciki sos 
  • pita hleb 
  • pomfrit 
  • 1 crni luk 
  • 1 paradajz 

Priprema: 
U blender stavite seme korijandera, beli luk, rendanu koru limuna, slatku papriku, tucanu papriku i timijan. Dobro izblendirajte, pa dodajte maslinovo ulje i limunov sok (2-3 kašike). Piletinu isecite na tanke trake, pa prelijte marinadom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Propržite meso u tiganju, pa stavite u posudu i prelijte jednom kašikom limunovog soka.Služite sa pita hlebom, paradajzom, lukom,caciki salatom, pomfritom...

Izvor: Stvar ukusa