Gulaš je jelo na kašiku koji svi vole, pogotovo što se pravi od mesa koje nakon dugog kuvanja bude toliko meko, da se topi u ustima. Sada isprobajte posnu verziju gulaša koji je isto tako ukusan bez obzira što je samo od pečuraka. Poslužite sa pirinčem, posnim pireom ili posnim makaronama. Možete i neku salatu po izboru. 

Sastojci:

  • 500 g svezih šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 crni luk
  • malo tucane paprike ili karija 
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • 30 ml ulja
  • pirinač
  • 2 lista lovora

Priprema:

Propržite seckani luk, pa dodajte pečurke. Kada se prodinstaju začinite i sipajte paradajz sok ili pelat. Kuvajte oko 10 minuta, a ako je suviše tečno dodajte malo gustina. Pirinač skuvajte sa strane, pa služite uz gulaš.