Rolovani patlidžan ili lažne sarme su idealno predjelo za praznike, ali i za Svetog Nikolu. Ako želite da napravite posnu verziju, samo izbacite jaja i umesto mrsnog koristite posni krem sir.Sarme su omiljeno srpsko jelo, pogotovo one od kiselog kupusa, ali ni ove lažne nisu manje ukusne. Sigurno će vas se dopasti već na prvi zalogaj, a gosti će odmah razgrabiti sa tanjira.  

  • Sastojci: 
  • 2 patlidžana 
  • 4 jajeta 
  • 300 g krem sira 
  • 2 čena belog luka 
  • 1/2 veze mirođije 
  • inćuni ili tunjevina  

Priprema: 
Isecite patlidžan po dužini. Posolite i ostavite 20 minuta. Nakon toga obrišite ga ubrusom i pecite na gril tiganju, ili propržite na običnom. Skuvajte jaja, pa ih izrendajte. Dodajte krem sir, mleveni beli luk, seckanu mirođiju i posolite. Nafilujte patlidžan, pa preko stavite krišku inćuna i urolajte. Pričvrstite čačkalicom. Inćune možete da zamenite tunjevinom, samo je procedite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE