Tiramisu - italijanski kolač koji svi obožavaju. Pravi se od piškota, kafe i maskarpone sira. Toliko je sočan i kremast da ćete uživati u svakom zalogaju. Sada napravite lažni tiramisu sa kondenzovanim mlekom. Lako i brzo do kolača koji će svakoga oboriti s nogu. Trebaju vam i živa jaja, zato se potrudite da koristite proverena i sveža.
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje onda prvo možete da se počastite lazanjama ili pastom, pa posle toga kolačem. Tiramisu nije jedini poznati italijasnki kolač, takođe svi vole i kanole.
Sastojci:
- 250 g piškota
- 200 ml kafe
Za fil:
- 8 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 700 g maskarpone sira
- 200 g kuvanog kondezovanog mleka
- 50 g listića badema
Priprema:
Piškote umočene u kafu poređajte u kalup. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i žumancima. Preko stavite pola fila, pa kondezovano mleko, pa još jedan red piškota umočenih u kafu, preostali fil, pa kondezovano mleko. Pospite listićima badema i stavite u frižider na sat, dva.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus