Sa ovim testom nema greške, napravite ga po receptu ispod i čuvajte ga u frižideru pa kada vam zatreba od njega pravite kiflice, pogačice, lepinje...

Pročitajte i trikove za dobro testo.

Sastojci:

  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mleka
  • 1 kg glatkog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 400 ml jogurta
  • 50 ml ulja

Priprema:

Izmrvite kvasac, dodajte šećer paprelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.

Nakon toga razvaljajte testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa