Sa ovim testom nema greške, napravite ga po receptu ispod i čuvajte ga u frižideru pa kada vam zatreba od njega pravite kiflice, pogačice, lepinje...
Pročitajte i trikove za dobro testo.
Sastojci:
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 1 kg glatkog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 50 ml ulja
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer paprelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.
Nakon toga razvaljajte testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus