Verujemo da ne postoji osoba koja ne voli picu. Ovo je jedno od najpopularnijih jela brze hrane. Pica je dobra za ručak, večeru ili sastanak sa prijateljima. Domaća pica nije samo jeftinija, već je i zdravija od one koju možete kupiti.

Danas za vas imamo recept za domaću giros picu. Pravi se od pilećeg giros mesa, i oduševiće vas na prvi zalogaj.

Sastojci

  • 2,5 šolje  brašna
  • 7 g instant kvasca (ili 25 g svežeg kvasca)
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 šolja tople vode

Za nadev:

  • 4 kašike paradajz sosa
  • 350 g cepkanog pilećeg girosa prženog
  • 1 crveni luk
  • 150 g sira
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 šolje kukuruza
  • 5 pečuraka
  • šaka iseckanog kineskog kupusa

Priprema:

Stavite sve sastojke za testo u činiju i mešajte dok se ne sjedine. Zatim stavite testo na pobrašnjenu površinu i umesite glatko i elastično testo. Stavite testo u činiju, pokrijte ga krpom i ostavite da se diže 60 minuta. Nakon ovog vremena, izvadite testo iz posude i ponovo ga zamesite. Testo stavite na pleh obložen papirom za pečenje i razvucite ga, oblikujte u pravougaonik.

Prelijte testo sosom od paradajza. Zatim pospite rendanim sirom, seckanim crnim lukom, kukuruzom, paprikom isečenom na kockice, pečurkama i prženom piletinom (začinjenom naravno).
Pleh stavite u rernu zagrejanu na 230 stepeni i pecite 15 minuta na vrelom vazduhu. Nakon pečenja, pospite picu iseckanim kineskim kupusom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE