Projase nekada pravila od najosnovnijih sastojaka i često je menjala hleb. Kako više ne bi bila suva, domaćice su joj poboljšavale ukus dodajući raznovrsno povrće, jogurt... Počelo je proleće i pijace i prodavnice su pune šarenog povrća, pa je naš predlog da napravite mekanu i vazdušastu proju sa blitvom i prazilukom. 

  • Sastojci: 
  • 3 jajeta 
  • 1 čaša belog brašna
  • 2 čaše kukuruznog brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša kisele vode
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 praziluk (samo beli deo)
  • 2 veze blitve
  • 300 g feta sira
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika golice 
  • 1 kašika suncokreta

Priprema: 
U posudi pomešajte jaja koja ste prethodno umutili, pa dodajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so, kiselu vodu i jogurt. Sve dobro sjedinite, a onda blitvu prelijte vrelom vodom i ostavite 10 minuta. Procedite i isecite, pa dodajte u smesu. Zatim dodajte praziluk isečn na kolutove koji ste propržili, kao i izmrvljeni sir. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u kalup koji ste premazali uljem. Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE