Ko još može da odoli mirisnom pecivu poput štapića sa maslinama? Ne morate ići u pekaru po kišnom vremenu, možete ih napraviti i kod kuće. Idealan su izbor za bilo koje doba dana, a odlično idu uz sos od belog luka.
- Sastojci:
- 450 g belog brašna
- 50 g integralnog brašna
- 375 g vode
- 30 g maslinovog ulja
- 12 g svežeg kvasca (ili 4 g suvog kvasca)
- 1 kašičica soli
- 1 kašika sitno iseckanog ruzmarina
- 250 g maslina
Priprema:
Izmešajte sve sastojke za testo sa iseckanim ruzmarinom, umesite, pa pokrijte i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Rukom razvucite testo u posudi, pa ostavite da odstoji još 15 minuta. Dodajte masline, pokrijte posudu i ostavite u frižider preko noći. Zagrejte rernu na 250°C. U međuvremenu podelite testo na 6 komada. Svaki komad testa pospite brašnom, razvucite u valjak, a potom nežno uvrtite. Pažljivo prebacite na pleh i pecite 15- 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima