1. Potopiti u malo mleka kvasac, malo brašna i šećera.Ostatak mleka pomešati sa vodom.

2. Sipati pola brašna u posudu za mešenje, pa dodati nadošao kvasac, izmućeno jaje, šećer, so i otopljeni margarin. Promešati varjačom pa postepeno dodavati mešavinu mleka i vode, i ostatak brašna. Umesiti testo i ostaviti da nadođe (oko 1 sat)

3. Nadošlo testo podeliti na tri kugle. Svaku kuglu na radnoj površini posutom brašnom rastanjiti na debljinu pola prsta i dobijene krugove iseći na po osam delova (trouglova). U svaki trougao umotati viršlicu. Ostaviti rol viršle da odstoje još 15min.

4. Rernu zagrejati na 220C. Rol viršle premazati mešavinom umućenog jajeta i mleka. Peći oko 20min.

SAVET: Ukoliko nemate koktel viršlice, obične viršle iseći uzdužno na pola, pa popreko na tri dela.


Sastojci:

Potrebno je:
1kg brašna
2,5dcl mlakog mleka
2,5dcl mlake vode
100 g margarina
3 kašike šećera
1 kašika soli
1 jaje
24 koktel viršlice

Za premazivanje:
1 jaje
2 kašike hladnog mleka