1. Kvasac rastopiti u malo mlade vode dodati šećer, zatim ostatak vode pola brašna, so. Polako dodati brašno da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna.
2. Ostaviti ga pokriveno na toplom oko 30 min da naraste, zatim razviti oko 1 cm debljune. Iseći na kocke i stavljati džem u sredinu. Ivice skupiti i zatvoriti da džem ne curi. Ređati u pleh. Možete u jedan kalup od kuglofa.
3. Buhtle pokriti i pustiti da narastu oko 20 min. pa ih peći u zagrejanoj rerni od 180-200 C oko 35-40 min. Posuti ih prah šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus