Retko ko da ne voli musaku sa krompirom i mlevenim mesom, a ovaj recept je za malo laganiju letnju varijantu sa tikvicama i piletinom. Da bi bila sočnija musaku umesto mlekom, zalijte jogurtom, a dodatni plus je da je duplo brže gotova od klasične varijante. Iskoristite sezonu tikvica i napravite ovo ukusno jelo, koje se sigurno oduševiti i najveće probirljivce. 

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 350 g mlevenog pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 praziluk
  • 2 šargerepe
  • 4 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 50 g parmezana
  • so, biber

Priprema:

Tikvice oljuštite i isecite na tanke kolutove, posolite i ostavite da odstoje 20 minuta da puste vodu. Luk naseckajte na sitno, pa ga propržite na malo ulja da zastakli, a potom dodajte i šargarepu. Dinstajte oko 5 minuta, a zatim ubacite i praziluk, sipajte malo vode i krčkajte još 10-ak minuta. Na kraju ubacite mlevno meso, začine i pržite da meso dobije rumenu boju. Na dno vatrostalne činije poređajte tikvice u dva reda. Raporedite jedan deo fila od mesa, pa opet tikvice, pa fil, pa tikvice. Jaja razmutite s jogurtom, pa ravnomerno prelijte preko musake. Pospite sve narendanim parmezanom i pokrijte folijom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, a nakon tog vremena skinite foliju i zapecite još oko 10 minuta, tako da musaka dobije rumenu koricu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE