Osnovni recept za ražnjiće verujem da svi znamo, međutim ovo je jedno od onih jele koje možete pripremati na više načina. Ražnjići od dve vrste pilećeg mesa, pečeni u tiganju, a opet toliko ukusni i sočni kao da su upravo "sišli" sa roštilja. Mogu biti odličan ručak uz neki prilog, a takođe mogu da posluže i kasnije za večeru.
Sastojci:
- 600 g pilećih bataka (bez kostiju)
- 300 g pilećih prsa
- 1 crni luk
- 1 sveža paprika
- so, biber, aleva paprika
- svež peršun
Priprema:
Meso iseći na kockice, ubaciti u blender i samleti. Papriku sa lukom takođe samleti u blenderu. Sve pomešajte sa mesom, dodajte sitno seckani peršun, začinite po ukusu i ostavite u zamrzivač nekih pola sata. Kada se steglo oblikovati i stavljati na ražnjić. Peći u zagrejanom tiganju sa svih strana dok ne dobiju rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus