Ćufte u crvenom sosu sa pire krompirom je možda jedan od omiljenih ručkova mnogih. Ali ukoliko su vam obične ćuftice dosadile probajte ove od pilećeg mesa. Ukoliko u smesu dodate i malo griza neće se raspasti tokom pečenja.
Sastojci:
- 700 g pilećih prsa
- 1 crveni luk
- 1 paradajz
- so, slatka mlevena paprika, kurkuma ( sve po ukusu)
- 40 g griza
- svež peršun
Priprema:
Piletinu sameljite tj.usitnite u secku. Prebacite u činiju. Crveni luk i paradajz takođe usitnite u secku da dobijete kao paradajz sos. Sjedinite sa mesom, dodajte ostale sastojke i umesite rukama. Oblikujte ćuftice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus