Kada svaki dan kuvate i spremate različita jela, dešava se da ostanete bez inspiracije. Za ručak svi često prave ćufte, piletinu sa krompirom, musaku, bećarac... I krmenadle su česte na meniju, ali sada napravite svinjski kare u odličnom sosu i meso će biti neverovatno mekano i sočno. Poslužite sa pečenim krompirom i sezonskom salatom. 

Sastojci: 

  • 5 svinjskih šnicli (kare)
  • 1 jaje
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 ili 2 kašike putera
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice kari praha
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1,5 šolja pavlake za kuvanje 
  • peršun

Priprema:

U meso dodajte jaje, skrob, pa posolite i pobiberite. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U tiganju dobro zagrejte malo ulja, pa propržite šnicle, po 3-4 minuta sa obe strane. Izvadite meso i ostavite sa strane. U tiganj stavite puter, pa dodajte mleveni beli luk i posle minuta dodajte i začine. Posle minut, dva dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada provri vratite meso i ostavite da se krčka još 5 minuta. Malo sosa prelijte preko mesa. Ukrasite secaknim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa