Sigurno ste se često pitali šta da kuvate za ručak. Postoji toliko jela koje sigurno niste isprobali, ali se uvek vraćate sigurnim receptima za koje znate da nema greške. Upravo takav je i ovaj za piletinu sa pirinčem. Jeste kombinacija koju često pravite, ali ovako možda niste probali. Piletina se kuva u kremastom sosu od luka i savršeno je mekana, a pirinač spremite sa povrćem. Izvrstan predlog za ručak koji će se dopasti i najvećim probirljivcima. 

  • Sastojci:
  • 3 pileća filea 
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 2 kašike paradajz paste
  • 160 ml tople vode
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 1 veza mirođije 
  • Za pirinač: 
  • 1 šolja pirinča
  • 360 ml vode
  • 1 kašika putera
  • 1/2 crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 šolja kukuruza iz konzerve

Priprema:
Meso isceite na kockice, pa ga posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Zatim prelijte maslinovim uljem (2 kašike) i sve dobro promešajte. Isecite obe vrste crnog luka na rebaraca, pa propržite u nauljenom tiganju. Kada malo omekša dodajte paradajz pastu i vodu, pa posolite. Dinstajte još 2-3 minuta. U drugom tiganju propržite meso, a ga dodajte u sos. Promešajte i sipajte pavlaku za kuvanje, pa krčkajte još 10-15 minuta. Pospite seckanom mirođijom. U šerpi istopite puter, pa dodajte pirinač i posolite. Sipajte vodu. Poklopite i kuvajte 10 minuta. U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i papriku. Kada omekša dodajte kukuruz i skuvani pirinač, pa promešajte. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa