Uz pomoć ovog recepta napravićete večeru za 20 minuta, a rezultati će oduševiti ukućane. Krompir na potpuno nov način. Zavoleće ga i oni koji su do sad odbijali da ga jedu, jer je ovo jelo fantastično. Možete u punjenje, po želji, dodati i nešto suhomesnato.
Sastojci:
- 500 g krompira
- so
- 1 jaje
- šolja brašna
- ulje
- 100 g kačkavalja
- 1/2 paradajza
Priprema:
Krompir isecite na srednje komade, stavite da se kuva, posolite i poklopite šerpu. Kada se skuva, procedite vodu, krompir izgnječite kao za pire, posolute, dodajte brašno i jaje pa dobro promešajte. Umesite testo rukama i podelite ga na 2 dela. Zagrejte ulje u tiganju. Stavite jednu polovinu testa, rukom je razvucite do ivica (treba da bude kao palačinka, da prekrije dno). preko poređajte listove kačkavalja i paradajz isečen na kolutove. Namastite ruke pa uzmite drugu polovinu testa i prekrijte paradajz (isto idite do ivica). Poklopite tiganj i pecite na umerenoj vatri oko 7 minuta. zatim uz pomoć tanjira okrenite palačinku da se zapeče i sa druge strane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus