Uz pomoć ovog recepta napravićete večeru za 20 minuta, a rezultati će oduševiti ukućane. Krompir na potpuno nov način. Zavoleće ga i oni koji su do sad odbijali da ga jedu, jer je ovo jelo fantastično. Možete u punjenje, po želji, dodati i nešto suhomesnato.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • so
  • 1 jaje
  • šolja brašna
  • ulje
  • 100 g kačkavalja
  • 1/2 paradajza

Priprema:

Krompir isecite na srednje komade, stavite da se kuva, posolite i poklopite šerpu. Kada se skuva, procedite vodu, krompir izgnječite kao za pire, posolute, dodajte brašno i jaje pa dobro promešajte. Umesite testo rukama i podelite ga na 2 dela. Zagrejte ulje u tiganju. Stavite jednu polovinu testa, rukom je razvucite do ivica (treba da bude kao palačinka, da prekrije dno). preko poređajte listove kačkavalja i paradajz isečen na kolutove. Namastite ruke pa uzmite drugu polovinu testa i prekrijte paradajz (isto idite do ivica). Poklopite tiganj i pecite na umerenoj vatri oko 7 minuta. zatim uz pomoć tanjira okrenite palačinku da se zapeče i sa druge strane.