Sočne lazanje mnogima su jedno od omiljenih jela. Ipak, mnoge domaćice ih izbegavaju, jer smatraju da je priprema veoma komplikovana, posebno zbog kuvanja bešamel sosa. Uz ovaj recept priprema je brza, a izbećićete da vam neka kora ostane suva i nenatopljena.

Sastojci:

  • 400 g junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g mocarele
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • origano
  • bosiljak
  • so, biber
  • malo ulja

Priprema:

Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.

U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.

Izvor: Stvar ukusa