Na našem podneblju musaka sa krompirom je klasik. Na zapadu se smatra da je musaka izvorno grčko jelo i Grci je tradicionalno spremaju sa patlidžanom. Ipak, postoji još jedna ukusna varijanta ovog recepta, a u njoj nema krompira.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 300 ml mleka
  • kukuruz šećerac
  • rendani sir
  • kobasica
  • seckani peršun
  • kašika putera
  • so, biber, aleva paprika

Priprema:

Jaja umutite sa malo soli, pa dodajte ostale začine. Sipajte mleko, pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Potom ubacite iseckanu kobasicu, kukuruz i rendani sir. Po želji dodajte seckani peršun, origano i ostale začine po ukusu. Sve promešajte, pa potom smesu ulijte u vatrostalnu činiju, koju ste prethodno podmazali rastopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, maksimum pola sata.