Karfiol može da posluži kao odlična zamena za krompir, a pored toga što je izuzetno zdrav sadrži veoma malo kalorija, te je idelalan ukoliko pazite na liniju. Karfiol ima prilično neutralan ukus, pa je važno naći caku za njegovu pripremu, a biće posebno kremast uz pileći temeljac.
Dok većina zna za recept za musaku od karfiola, možete isprobati i ovaj za pire od karfiola koji se perfektno slaže uz bilo koje meso.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja pilećeg temeljca
- 30 g maslaca
- so
Priprema:
U velikom loncu otopite maslac na srednjoj temperaturi. Dodajte naseckan luk i beli luk i propržite uz stalno mešanje, dok se ne zastakle. Smanjite temperaturu po potrebi, da luk ne bi postao braon. Dodajte očišće i iseckan karfiol i pileći temeljac. Poklopite, ostavite da se krčka i kuvajte, uz prilagođavanje temperature, dok karfiol skroz ne omekša otrpilike oko 15 minuta. Sklonite poklopac i ostavite da se krčka sva tečnost ne ispari. Nakon toga u blenderu ili mikserom izmiksajte karfiol da dobijete glatku teksturu pirea.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus