Spanać je jako zdrav, a vole i deca da ga jedu. To nije njegova jedina prednost, super je i što je lako priprema, pa svako brzo nauči. Uspeva čak i početnicima, a svaka domaćica ima svoj način pripreme. Ono što je najbitnije da se ne prekuva da ne izgubi nutritivna svojstva. 

Predlažemo da u spanać dodate i pavlaku za kuvanje, jer ćete dobiti jedan od najkremastijih priloga koji bukvalno niko neće moći da odbije. 

Sastojci: 

  • 500-600 g spanaća
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 mala pavlaka za kuvanje
  • 1 kašika brašna 
  • malo mleka 

Priprema: 

Spanać operite i stavite da se kuva u ključalu vodu. Procedite, pa ostavite da se ohladi. U šerpi na malo ulja propržite sitno seckan beli luk i dodajte spanać koji ste izblendirali. Ako više volite možete da dodate i seckan spanać. Sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite da se kuva još par minuta, povremeno promešajte. Zatim brašno razmutite sa malo mleka i dodajte u spanać. Kuvajte dok se malo ne zgusne. 

Izvor: Stvar ukusa