Kako je sada sezona tikvica, možete ih naći u marketu po veoma niskim cenama. Ukoliko ste ljubitelj ovog povrća, pripremite ovaj jednostavni letnji ručak za koji ne treba neko posebno kulinarsko umeće. Danas sa vama delimo jedan veoma lak i ukusan recept, a u pitanju su zapečene tikvice s lukom. 

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 1 glavica luka
  • 120 g brašna
  • 30 g kukuruznog brašna
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber
  • malo ruzmarina

Priprema:

Tikvice i luk očistite, isecite na kolutove, pa prebacite u činiju. Posolite i pobiberite i ostavite oko pola sata, da povrće pusti višak vode. Nakon nekog vremena tikvice i luk ocedite i izvadite iz činije, a u vodu koja je ostala dodajte kukuruzno brašno i brašno, sipajte malo maslinovog ulja, pa dobro sve izmešajte. Tikvice i luk poređajte u pleh, sipajte testo preko povrća i dobro promešajte. Pospite sa malo ruzmarina, prelijte sa još ulja, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE