Krompir je omiljeni prilog svih Srba, bilo da je pečeni, pire, pomfrit... I jela od krompira, kao što je musaka, su jako popularna, a ne koštaju puno. Za pripremu krompira ima puno recepta i skoro svi su odlični, ali isprobajte i ovaj - nećete se pokajati. Možete da ga služite uz bilo koje meso, a brže je nego kada se peče u rerni. Osvojiće vas na prvi zalogaj, a recept se lako pamti. Ovakva priprema zahteva samo puter koji mu daje poseban šmek. 

Sastojci:

  • manji roze krompir
  • puter

Priprema:

Krompir oljuštite, pa presecite na pola i stavite da se kuva nekih 20 minuta, nemojte da ga prekuvate. U dublji tiganj stavite veće parče putera i poređajte krompir. Vodite računa da napravite razmak između krompira, pa posolite. Kad dobijte zlatnu boju okrenite na drugu stranu. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE