Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČENI KROMPIR SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM: Savršen prilog spreman za nekoliko minuta! (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Omiljeni prilog uz meso sada napravite sa belim lukom i peršunom po našem receptu.

 Pečeni krompir sa belim lukom.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Pečeni krompirići su omiljeni prilog mnogih. Odlični su da se jedu sami uz neki sos, ali i kao prilog uz meso. Priprema ovog krompira je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti. Napravite ovo jelo kod kuće bolje nego iz restorana. 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • pola kašičice soli
  • biber
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 2 kašike putera
  • 3 kašike peršuna

Priprema:

Krompir očistite i iseckajte na kriške. Pomešajte sa solju, biberom i maslinovim uljem. Prebacite u pleh, pa dodajte glavice belog luka zamotane u pek papir pa u alu foliju sa odsečenim vrhom i posute maslinovim uljem. Pecite na 180°C 25 minuta. Pečeni beli luk istisnite, pa ga pomešajte sa otopljenim puterom i peršunom. Prelijte krompir pripremljenom smesom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti