Lažne pite sve više osvajaju srca ljudi, jer ne samo da se lako, nego se i brzo spremaju. Mogu da se prave od raznovrsnih namirnica, a mi predlažemo da napravite ovu od povrćaprelivenu jajima. Odličan je predlog za doručak, ručak ili večeru, ali isto tako će obogatiti i slavsku ili prazničnu tprezu. Jeftino, a ukusno jelo kojem niko neće odoleti. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk 
  • 2 manje šargarepe 
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 100 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 50 ml ulja
  • 250 ml mleka 
  • 70 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Priprema:
U tiganju propržite seckan crni luk, pa dodajte šargarepu, papriku i tikvice. Posolite i pobiberite. Jaja umutite sa mlekom i uljem, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Posolite i pobiberite. Nauljite tepsiju, sipajte povrće, prelijte i pospite rendanim sirom. Pecite na 190°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE