Krompirje jedna od najpopularnijih namirnica i kako god da ga spremite uvek je ukusan. Može da se jede i kao prilog, glavno jelo, ali i kao supa. Sa ovim povrćem nema greške, jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti. Naš predlog je krompir pečen u rerni. Ne zahteva preterano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isečete i začinite kao što piše u nastavku teksta. Zatim ga ispecite i eto odličnog priloga uz meso, ribu...

  • Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 2-3 kašike palente 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • 2 kašičice slatke paprike 
  • maslinovo ulje 

Priprema:
Krompir oljuštite i isecite po želji, pa posolite, pospite palentu, beli luk u prahu, slatku papriku i ruzmarin. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine sa krompirom. Stavite na pleh obložen pek papirom i još malo nauljite. Zatim pecite u rerni 45-60 minuta na 200°C. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE