Džejmi Oliver je poznati engleski kuvar koji na svom YouTube kanalu deli jednostavne recepte koji uspevaju i početnicima, ali isto tako i otkriva neke kulinarske trikove. Ovo je recept za spanać, jednostavan prilog koji mnogi obožavaju. Srbi ga spremaju tako što ga skuvaju i proprže sa brašnom,a Džejmi je otkrio kako da ga napravite još ukusnijim. On ga zapeče sa ovsenim pahuljicama, brašnom, sirom i puterom i tako na kremastom spanaću napravi predivnu, krckavu i zlatnu koricu.A ako dodate muskatni oraščić, origano i beli luk dok spremate bilo koje zeleno povrće, biće još lepše nego inače. 

  • Sastojci: 
  • 500 g smrznutih briketa spanaća 
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • malo muskatnog oraščića 
  • 1 kašičica origana 
  • 3 kašike krem sira 
  • Još: 
  • 50 g ovsenih pahuljica 
  • 50 g brašna 
  • 50 g tvrdog sira po izboru 
  • 50 g putera 

Priprema:
U zagrejanom tiganju na malo maslinovog ulja propržite tanko sečeni beli luk sa origanom i muskatnim oraščićem. Onda dodajte seckani crni luk, pa promešajte. Kada omekša posolite i pobiberite, pa dodajte spanać. U blender dodajte ovsene pahuljice, brašno, sir i puter. Dobro izblendirajte da se sastojci sjedine. Zatim izvadite dobijenu smesu, pa u prazan blender dodajte spanać iz tiganja. Dodajte krem sir i dobro izblendirajte. Sipajte spanać u tepsiju, pa preko pospite smesu sa ovsenim pahuljicama koju ste izblendirali i lagano pritisnite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE