Kompot je popularno piće koje smo obožavali kao mali. Obično se priprema zimi od jabuka, dunja ili šljiva. Ali zašto ne biste napravili i letnji kompot i osvežili se u vrelim danima, a ukoliko vam ostane sačuvajte i za jesen i zimu. Evo recepta.
Sastojci:
- 1 kg nektarina
- 1 kg šećera (za 10 tegli kompota)
- voda
Priprema:
Nektarine najpre operite, očistite, pa ih isecite na parčiće. Poslagati u tegle i u svakuj dodati po nekoliko ravnih kašika šećera. Napuniti vodom do vrha, zatvoriti poklopcem, uviti celu teglu u list novine i ređati u posudu gde će se obaviti pasterizacija. Od momenta ključanja treba da vri voda 5 minuta. Pasterizacija je uspela kad se nektarine odvoje od dna tegle.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus