Italijani su čuveni po pastama, a najpoznatije su bolonjeze.Amerikanci su poboljašali ukus čuvenim špagetama, dodavši im sir i raznovrsne začine. Predlažemo vam da isprobate ovaj fantastičan recept, a najbolje od svega je što se sprema u jednoj posudi, pa nema ni puno sudova za pranje. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (po izboru) 
  • 300 g tvrdog sira (najbolje žuti čedar)
  • 1/2 crnog luka
  • 1 secakni pelat
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike svežeg peršuna 
  • 250 g špageta
  • 400 ml bujona
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 1/2 kašičice čilija 

Priprema:
Propržite mleveno meso sa sitno seckanim crni i belim lukom. Kada je meso gotovo dodajte seckani pelat, sve začine (sem peršuna) i bujon. Promešajte, pa dodajte i špagete. Sipajte i malo vode da budite sigurni da su špagete natopljene. Kuvajte dok sos ne krene da ključa, a onda poklopite i kuvajte još 15 minuta. Povremeno promešajte. Zatim skinite poklopac, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta. Onda dodajte rednani sir i opet poklopite, pa ostavite na šporetu dok se sir ne otopi. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE