Ne postoji osoba na svetu koja nije probala picu ili hleb.Svaka zemlja ima neki svoj recept kako sprema oba ova jela, ali najbolji način da maksimalno uživate u ukusu jeste da ih spojite i napravite pica hleb.Kombinacija sastojaka oduševiće svakog istinskog zaljubljenika u testo, a obično se jede kada se malo prohladi. Odličan je predlog za užinu ili večeru, a nema čekanja da testo nadođe, samo ga brzinski umesite i poređate ostale namirnice. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 2 šolje brašna 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 1 šolja mleka 
  • 1/4 šolje pavlake ili jogurta
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • Još: 
  • 2,5 šolje seckanog tvrdog sira
  • 1/2 šolje paradajz sosa ili pelata 
  • 1/4 crvenog luka
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/4 šolje seckanih maslina
  • 50 g šunke po izboru 

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte, a u drugoj posudi umutite jaje, mleko, jogurt i maslinovo ulje. Pomešajte obe smese i promešajte da se oblikujte testo. Dodajte jednu šolju sitno seckanog sira i rukama dobro sjedinite. Tepsiju nauljite, pa stavite pek papir, a onda ispajte testo i lepo rasporedite. Premažite paradajz sosom, pa dodajte seckani ljubičasti luk, papriku, masline i šunku. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, pa stavite alu foliju i pecite još 15 minuta. Ohladite u tepsiji 10 minuta, pa izvucite i ohladite još 10 minuta. Možete da pospete origanom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE