1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite uzani pleh puterom i postavite papir za pečenje koji će obuhvatiti i ivice.


Sastojci:

2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
175 g smrznutog šumskog voća
140 g kristal šećera
1-2 kašike soka od limuna
175 g putera + malo za podmazivanje
175 g smeđeg šećera
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo

2. U velikoj posudi umutite omekšali puter, šećer, brašno, prašak za pecivo, jaja i ekstrakt vanile. Mutite oko 5 minuta, da postane kremasto i dobije svetlu boju. Smesa bi trebalo da bude vrlo čvrsta. U pripremljen pleh sipajte trećinu smese, a preko pospite 50 g voća. Preko voća lagano sipajte drugu trećinu testa i opet rasporedite 50 g voća. Preko sipajte ostatak testa i lagano rasporedite po celom plehu pomoću drške kašike. Pecite oko sat vremena.

3. Za dekoraciju i dodatan ukus uvaljajte preostalih 75 g voća u kristal šećer. Prelijte 1 kašikom soka od limuna i umešajte viljuškom. Ako vam se čini da je suvo, dodajte još soka od limuna. Rasporedite ukrasnu smesu po kolaču i ostavite da se potpuno ohladi u plehu.