1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite uzani pleh puterom i postavite papir za pečenje koji će obuhvatiti i ivice.
2. U velikoj posudi umutite omekšali puter, šećer, brašno, prašak za pecivo, jaja i ekstrakt vanile. Mutite oko 5 minuta, da postane kremasto i dobije svetlu boju. Smesa bi trebalo da bude vrlo čvrsta. U pripremljen pleh sipajte trećinu smese, a preko pospite 50 g voća. Preko voća lagano sipajte drugu trećinu testa i opet rasporedite 50 g voća. Preko sipajte ostatak testa i lagano rasporedite po celom plehu pomoću drške kašike. Pecite oko sat vremena.
3. Za dekoraciju i dodatan ukus uvaljajte preostalih 75 g voća u kristal šećer. Prelijte 1 kašikom soka od limuna i umešajte viljuškom. Ako vam se čini da je suvo, dodajte još soka od limuna. Rasporedite ukrasnu smesu po kolaču i ostavite da se potpuno ohladi u plehu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus