Ovako pripremljenu salatu možete da jedete kao obrok u letnjim mesecima zbog svog osvežavajućeg ukusa, ali takođe možete da poslužite sa roštiljem ili pečenjem jer se odlično uklapa. Ako ne volite da eksperimentišete sa hranom, slobodno izabacite ananas, ali on salati daje specifičan ukus. 

Sastojci:

  • 1 manji celer
  • 1 konzerva ananasa
  • 1 konzerva kukuruza
  • 3-4 tvrdo kuvana jaja
  • 1 praziluk
  • sir gauda
  • kuvana šunka po želji gramaža
  • so, biber, suvi začin
  • majonez

Priprema:

Celer isecite na kockice i skuvajte, a sir, ananas, jaja, praziluk i šunku takođe isecite na kockice. U posudi ređajte sastojke i svaki sloj premažite majonezom. Ostavite preko noći u frižideru. Zatim dobro promešajte salatu, dodajte začine i još majoneza ako je potrebno.

Recept poslala Anka Spoljarić