Kupus salata se pored belolučenih paprika, najčešće pravi ili naručuje u restoranima, pogotovo zimi. Bilo da je pravite od svežeg ili kiselog kupusa odlično je posluženje, naročito na slavama. Dodatni je plus što se i brzo pravi, pa je spas u zadnji čas. Ovaj recept za kupus salatu će vam se posebno dopasti, a drugačijom i boljom je čini preliv od začinskog bilja, meda i belog luka.
Sastojci:
- 400 g kupusa
- mirođija
- peršun
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica meda
Recept za najbolju kupus salatu:
Kupus isecite ili izrendajte, pa posolite i pobiberite i promešajte. U blenderu usitnite peršun, mirođiju, beli luk, med, maslinovo ulje i sirće. Treba da dobijete glatku smesu. Prelijte preko kupusa i dobro promešajte. Vaša kupus salata je gotova i spremna za služenje.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus