Kupus salata je odlično posluženje na slavi, pogotovo ako traje post. Zimi je svi jedu uz pečenje, a ovu izdvaja preliv.

Kupus salata se pored belolučenih paprika, najčešće pravi ili naručuje u restoranima, pogotovo zimi. Bilo da je pravite od svežeg ili kiselog kupusa odlično je posluženje, naročito na slavama. Dodatni je plus što se i brzo pravi, pa je spas u zadnji čas. Ovaj recept za kupus salatu će vam se posebno dopasti, a drugačijom i boljom je čini preliv od začinskog bilja, meda i belog luka.
Sastojci:
- 400 g kupusa
- mirođija
- peršun
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica meda
Recept za najbolju kupus salatu:
Kupus isecite ili izrendajte, pa posolite i pobiberite i promešajte. U blenderu usitnite peršun, mirođiju, beli luk, med, maslinovo ulje i sirće. Treba da dobijete glatku smesu. Prelijte preko kupusa i dobro promešajte. Vaša kupus salata je gotova i spremna za služenje.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.